Légpuskával elefántra

DK-val Fideszre, Dobrev Klárával Sulyok Tamásra

Mivel Sopánka a Sándor Palotához ez év (2024) április 22-én intézett sürgős, személyes meghallgatás keretében teendő közérdekű bejelentésre vonatkozó kérésére nemhogy azonnal, hanem egy hónapon túl sem kapott választ nemhogy a köztársasági elnöktől, hanem  a hivatalát vezető főigazgatótól sem, megadta az engedélyt György barátnak ahhoz, hogy az említett dokumentum hiteles másolatát (a személyes adatok védelme és taktikai megfontolások miatt szükségesnek ítélt minimális mennyiségű „kitakarás” mellett) a közérdekű magánlevéltárában elhelyezze, és másolatban  közzé tegye (lásd a bejegyzés alján).

Csupán a véletlennek tudható be, hogy éppen ma reggel olvasom a Telexen: A Fidesz, illetve a kormánypárti képviselőcsoportok nem lesznek jelen azon a péntek esti, parlamenti rendkívüli ülésen, amelyen az orosz hekkertámadást és „Sulyok Tamás ügyét” tárgyalnák. Amikor rákattintottam a hírre, az internet rögtön feldobott egy ajánlót a Dobrev Klárával készült legutóbbi élő interjúra mutató link formájában, „Június 9-én mi leszünk a legnagyobb ellenzéki erő” idézettel a DK nagyasszonyától (egyben árnyékkormányának miniszterelnökétől). A több, mint egy órás interjút természetesen nem néztem végig, de a lényegét alighanem jól tükrözi az az idézett mondat, miszerint: ”Amit Magyar Péter képvisel, az újra durva fideszes győzelemhez fog vezetni” (június 9-én). Durvul a kampány. Ezen nem csodálkozunk, azon viszont szomorkodunk, hogy a két, egymásnak látszólag ellentmondó kijelentésből kitűnően a DK számára nem a Fidesz legyőzése, hanem a rövidesen durván tönkreverendő ellenzéken belüli vezető szerep megszerzése a fontos.

A parlament ellenzéki pártocskái láthatóan nem akarják megdönteni a NER rendszerét, amelynek langyos (ám lassan, fokozatosan, azaz észrevétlenül, előbb-utóbb forráspontig melegedő vizében, akárcsak a mesebeli béka) kényelmesen lubickolnak immár 14 éve (amíg egyszer csak meg nem főnek).

Előre lehetett tudni, hogy a kormánypárti képviselők semmi olyan parlamenti eseményre nem mennek el, amelyen rázós kérdésekre kéne hihetően tagadó válaszokat adniuk, így tehát a pénteki ellenzéki mutatványnak semmilyen érzékelhető hatása nem lesz. Olyan, mintha verébbel lőnének ágyúra, akarom mondani légpuskával elefántra, DK-val Fideszre, Dobrev Klárával Sulyok Tamásra.

Pedig meg lehetne fogni őket, Szijjártót az  orosz kapcsolattal, Sulyok Tamást akár a Sándor Palota idegen titkosszolgálati befolyásnak kitettségével és a köztársasági elnöki hivatal törvényellenes működésével (például az április 22-i levélben foglaltakkal és a megválaszolatlanul hagyásukból kézenfekvően leszűrhető következtetésekkel).

A miértekről még a pénteki parlamenti ülés előtt beszámolok, addig is – egyelőre kommentár nélkül (gondolkozzon a Kedves Olvasó is!) – íme az említett dokumentum (levél) elérhetősége.